Välkommen till Bergmanfestivalen 2018!

23 augusti 2018 – 2 september 2018

 

Bergmanfestivalen grundades 2009 av Dramaten med målet att vara en angelägenhet för den samtida nationella och internationella teaterkonsten genom att presentera föreställningar från hela världen i Ingmar Bergmans anda. Festivalen blev en stor framgång och inspirerade till en uppföljande festival 2012 och 2016.

Jubileumsåret 2018, då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år, kommer att bli ett särskilt viktigt år för festivalen. Vi siktar extra högt för att attrahera kvalitativa teateruppsättningar som ger intryck och avtryck i Teatersverige. En lång rad aktörer inom det svenska kulturlivet kommer att delta i firandet: Dramaten tillsammans med Stiftelsen Ingmar Bergman, Sveriges Television, Svensk Filmindustri, och många fler.

Bergmanfestivalen är ett viktigt led i Dramatens internationella satsning på att genom utbyten och samarbeten över gränserna bidra till en konstnärlig utveckling som kommer både publik och scenkonstnärer till godo.

Genom Bergmanfestivalen kan vi ge vår publik, våra medarbetare och kollegor intressanta och spännande internationella impulser. Festivalen blir ett viktigt komplement till vår ordinarie repertoar och vi vill hälsa publik och gäster varmt välkomna till Dramaten under elva intensiva festivaldagar!

Eirik Stubø
VD/Teaterchef
Kungliga Dramatiska Teatern

Dämonfilmer inspirerade av demonregissören

Inför Bergmanfestivalen 2016 presenterade Dramaten åtta specialgjorda filmer – var och en symboliserande en av Ingmar Bergmans berömda dämoner. Bergmans dämonsignatur är även festivalens officiella logotyp. 

För mer information om Bergmanfestivalen kontakta bergmanfestivalen@dramaten.se
eller projektledare Ulrika Josephsson, ulrika.josephsson@dramaten.se