Bergmanfestivalen 2016

Möt dagens främsta internationella scenkonstnärer på Dramaten 25 augusti – 4 september 2016!

Bergmanfestivalen grundades 2009 av Dramaten med målet att vara en angelägenhet för den samtida nationella och internationella teaterkonsten genom att presentera föreställningar från hela världen i Ingmar Bergmans anda. Festivalen blev en stor framgång och inspirerade till en uppföljande festival 2012.

2016 bjuder Dramaten återigen in till internationell festival. Denna gång öppnar festivalen teaterns höstsäsong. Utöver de internationella gästspelen har Dramaten även premiär på en rad egna festivalproduktioner.

Dramaten kommer som tidigare att ta utgångspunkt i Ingmar Bergmans omfattande verk som författare och som teater- och filmregissör. Festivalen kommer även att innehålla föreställningar som inte är direkt kopplade till hans verk. Under elva dagar fylls teatern av föreställningar, konserter, samtal och diskussioner, föreläsningar, filmvisning, radioteater, med mera. Festivalen blir en mötesplats för samtida scenkonst över nationsgränserna.

Bergmanfestivalen är ett viktigt led i Dramatens internationella satsning på att genom utbyten och samarbeten över gränserna bidra till en konstnärlig utveckling som kommer både publik och scenkonstnärer till godo.

”Genom Bergmanfestivalen kan vi ge vår publik, våra medarbetare och kollegor intressanta och spännande internationella impulser. Festivalen blir ett viktigt komplement till vår ordinarie repertoar och vi vill hälsa publik och gäster varmt välkomna till Dramaten under elva intensiva festivaldagar!”

Eirik Stubø, festivalchef och teaterchef på Dramaten

För mer information om Bergmanfestivalen kontakta
bergmanfestivalen@dramaten.se
eller projektledare Ulrika Josephsson,
ulrika.josephsson@dramaten.se

Festival information in English

Bergmanfestivalen 2016 (pdf)

Bergmanfestivalen 2012 - program (pdf)