Unga Dramaten

Unga Dramatens föreställningar riktar sig till en ung publik (från 5 år och uppåt), ända upp till ung vuxen ålder. Vi arbetar i huvudsak med nyskriven svensk dramatik, men gör också klassiker i nytolkning. Ställer oss ständigt frågor om vad som rör sig inne i unga människors huvuden: hur ser deras drömmar ut, deras längtan och visioner? Vad oroar dem och vad roar? Vi ställer frågor om identitet, genus och familjen. Ständigt på jakt efter nya berättelser som gestaltar vår tid.

 

Liv Strömquist tänker på dig!

Roliga och feministiska publiksuccén Liv Strömquist tänker på dig! fortsätter spela under hösten. Nu har vi gjort salongen större och släppt nya biljetter.

Läs mer

Spännande experiment i H20

H2O är en nyfiken, fantasifull och spännande föreställning om vätskor. Vi får följa med två forskare, som pratar både engelska och svenska, in i ett lekfullt och annorlunda laboratorium fullt av experiment och överraskande idéer.

Läs mer

Kravaller på Götgatan i januari

Ett nyskrivet drama om kravallerna på Götgatan 1948, som lika gärna kan handla om vår egen tid. En berättelse om utsatta ungdomars kamp för social jämlikhet, och om etablissemangets svar. En musikalisk föreställning som rymmer såväl punk och hip hop som jazz, Nalen och swingpjattar.

Läs mer

Kicktorsken

Kicktorsken är en smärtsam, sylvass och humoristisk berättelse av och med Alexander Salzberger, inspirerad av hans egen uppväxt med missbrukande föräldrar. Föreställningen hade urpremiär på Backa Teater i Göteborg i november 2012, där den gjorde stor succé.

Läs mer

Roligt och lite läskigt i Hans och Greta

Höstens stora barnproduktion på Unga Dramaten blir Hans och Greta i en ny, osentimental, rolig och lite läskig version av Martina Montelius. Från sju år. Premiär 17 oktober

Läs mer

Liv Strömquist pratar med dig!

Kritikerna hyllar den, publiken älskar den - hör Liv Strömquist berätta om succéföreställningen Liv Strömquist tänker på dig! i Dramatens podcast. 

Fler podcasts

Premiärvisning av webbserie på Elverket

Se det första avsnittet av webbserien Frasse & Mats - en studie i manlig vänskap i sällskap med skaparna. Karaktärerna Frasse och Mats, spelade av Ester Uddén och Py Huss-Wallin, föddes under Satans Strindberg-projektet på Dramaten 2012, men fick sedan eget liv. Serien är producerad av Matilda Nyberg och filmad/klippt av Vanessa Caris Zamora.

Unga Dramaten/Elverket, 5 november, kl 19.00, Fri entré.

Läs mer
Den svenska demokratins historia

Vem räknas som människa i dagens Sverige?

"Jag kan inte återvända och jag får inte stanna." I filmen Till svenska folket möter vi Haroon Natan som är papperslös. Hans historia berättas parallellt med den om hur demokratin växt fram i Sverige. Filmen är ett samarbete mellan bland andra scenkonstkollektivet Troja, Ögat Film och Unga Dramaten.

Läs mer och se filmen