Unga Dramaten

Unga Dramatens föreställningar riktar sig till en ung publik (från 5 år och uppåt), ända upp till ung vuxen ålder. Vi arbetar i huvudsak med nyskriven svensk dramatik, men gör också klassiker i nytolkning. Ställer oss ständigt frågor om vad som rör sig inne i unga människors huvuden: hur ser deras drömmar ut, deras längtan och visioner? Vad oroar dem och vad roar? Vi ställer frågor om identitet, genus och familjen. Ständigt på jakt efter nya berättelser som gestaltar vår tid.

Nu har Unga Dramaten en central plats inne i teaterhuset på Nybroplan. Våra scener för barn och unga är Målarsalen och Tornrummet.

Unga Dramaten på plats med menstält under We Are Sthlm

Mellan den 11-15 augusti kommer Unga Dramaten att finnas på plats i Kungsträdgården under ungdomsfestivalen We Are Sthlm. I höst kommer Unga Dramaten att spela Mens – the musical, en musikalisk föreställning om mens. Mens är därför också temat i Unga Dramatens tält på We Are Sthlm!

Där kan besökaren prata med skådespelare, ställa frågor till en barnmorska och prata mensskydd med experter. Man kan också pyssla i vår vaginaverkstad, designa sin egen tygpåse, tävla om biljetter och bekanta sig mer med teater och Unga Dramaten.

Läs mer om festivalen på wearesthlm.se

Musikaliskt om mens

Mens - the musical är en gränslös musikalisk föreställning för alla som har, ska få eller har haft mens. Och för alla som önskar att de kunde få den. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso. Med nyskriven musik av Safoura Safavi.

Läs mer

Nypremiär i augusti!

Succéföreställningen Liv Strömquist tänker på dig! som under 2014 spelat för slutsålda salonger på Elverket får efter stort publiktryck nypremiär på Lilla scenen den 27 augusti 2015.

”skratt-tårarna rinner” Aftonbladet
"Genial” "Roligare kan det nästan inte bli". DN
"det viktiga som sägs görs med sån schwung" SR
"suveränt orkestrerad" SvD

Läs mer

En vindlande resa genom potatisens historia

Potatisrebellerna är en handgriplig och rolig föreställning om en välkänd knöl. Vi får höra om hur potatisen mötts med kärlek och skepsis, hur den kom till Sverige och hur den både räddat miljoner liv och orsakat svår svält. Vi odlar. Vi skördar. Vi äter. 

Läs mer

Bli en potatisrebell! Odla potatis med oss och visa upp på Instagram!

Vi hoppas att du som är mellan 6-99 år vill vara en av våra potatisrebeller och sprida potatisen. Allt du behöver göra är att odla potatis och följa knölens färd från liten sättpotatis till färdig ätlig potatis på tallriken. Som potatisrebell behöver du en hink eller en större kruka, lite jord och en sättpotatis. För att vi alla ska kunna följa våra rebeller från norr till söder vill vi gärna att du delar dina bilder och skriver en liten text om var du befinner dig med din potatisplanta och gärna vilken sort du har planterat. Använd #potatisrebellerna och #ungadramaten på Instagram.

Så här odlar du din potatis: http://www.odla.nu/inspiration/att-forgro-odla-potatis

Boktips: Lilla grönsakslandet : odla, skörda, äta av Bella Linde, Vanja Sandgren Så ett frö! En odlingsbok från Rosendals Trädgård

Glöm inte och ta hand om dina potatisar under sommaren. Vi hörs igen i augusti när det är dags att skörda!