Unga Dramaten

Unga Dramatens föreställningar riktar sig till en ung publik (från 5 år och uppåt), ända upp till ung vuxen ålder. Vi arbetar i huvudsak med nyskriven svensk dramatik, men gör också klassiker i nytolkning. Ställer oss ständigt frågor om vad som rör sig inne i unga människors huvuden: hur ser deras drömmar ut, deras längtan och visioner? Vad oroar dem och vad roar? Vi ställer frågor om identitet, genus och familjen. Ständigt på jakt efter nya berättelser som gestaltar vår tid.

 

För gymnasiet

Liv Strömquist tänker på dig!

Liv Strömquist tänker på dig! är en rolig, analytisk och feministisk föreställning om kärlek, baserad på Liv Strömquists serier.

Läs mer

Liv Strömquist pratar med dig!

Kritikerna hyllar den, publiken älskar den - hör Liv Strömquist berätta om succéföreställningen Liv Strömquist tänker på dig! i Dramatens podcast. 

Fler podcasts
Mina vackra ögon

Nina Hemmingsson på Unga Dramaten

Unga Dramaten fortsätter att ge plats för feministiska serietecknare på Elverkets scen. I maj gästar Blaue Frau med den rosade pjäsen Mina vackra ögon, baserad på Nina Hemmingssons serier och dikter.

Läs mer

Den svenska demokratins historia – klassrumsteater för förstagångsväljarna!

I ett unikt samarbete mellan Unga Dramaten, Uppsala stadsteater, Västmanlands teater och Riksteatern tar det fria scenkonstkollektivet Troja fram en föreställning som spelas i klassrummet för förstagångsväljarna.

Läs mer

Länk på Unga Dramaten 25-27 april

Under tre dagar i april flyttar Länk-projektet in på Unga Dramaten, som en av åtta regionala festivaler runt om i landet. Länk-projektet, som är ett initiativ från Riksteatern, ger amatörteatrar, teaterpedagoger och elever i hela Sverige möjlighet att arbeta med nyskrivna pjäser tillsammans med professionella dramatiker.

Läs mer

För mellan- och högstadiet

Don Giovanni, Unga Dramaten

Don Giovanni

En ond, musikalisk och rolig anti-kärlekssaga som ställer klassiska könsroller på sin spets. 
"ett riktigt sjuhelsikes blixtnedslag" DN
"Don Giovanni bör ses av varje klass med tonåringar. Eller för den delen av varje vuxen." nummer.se

Läs mer

För de mindre barnen

Anden, Döden och Tulpanen

Anden, Döden och Tulpanen är tillbaka

”finstämt innerlig och varm sorgesång” DN ”värme och ömsint humor i spelet” SvD. Kritikerrosade Anden, Döden och Tulpanen är ett minidrama om existentiella frågor som berör och engagerar både vuxna och barn. Från fem år.

Läs mer