Unga Dramaten

Unga Dramatens föreställningar riktar sig till en ung publik (från 5 år och uppåt), ända upp till ung vuxen ålder. Vi arbetar i huvudsak med nyskriven svensk dramatik, men gör också klassiker i nytolkning. Ställer oss ständigt frågor om vad som rör sig inne i unga människors huvuden: hur ser deras drömmar ut, deras längtan och visioner? Vad oroar dem och vad roar? Vi ställer frågor om identitet, genus och familjen. Ständigt på jakt efter nya berättelser som gestaltar vår tid.

Spännande experiment i H20

”Vatten och vetenskap blir teatermagi” SvD
”Lärorik djupdykning i det underbara blå” DN
”vetenskapsshow om vatten” Expressen
”Jernberg och Broomé fyller rummet med en bubblande glädje över vetenskapens egna mirakel” SR Kulturnytt

Läs mer

En vindlande resa genom potatisens historia

Potatisrebellerna är en handgriplig och rolig föreställning om en välkänd knöl. Vi får höra om hur potatisen mötts med kärlek och skepsis, hur den kom till Sverige och hur den både räddat miljoner liv och orsakat svår svält. Vi odlar. Vi skördar. Vi äter. 

Läs mer

Musikaliskt om mens

Mens - the musical är en gränslös musikalisk föreställning för alla som har, ska få eller har haft mens. Och för alla som önskar att de kunde få den. Skriven och regisserad av Rebecka Cardoso. Med nyskriven musik av Safoura Safavi.

Läs mer

Liv Strömquist tänker på dig!

Succéföreställningen Liv Strömquist tänker på dig! som under 2014 spelat för slutsålda salonger på Elverket får efter stort publiktryck nypremiär på Lilla scenen den 27 augusti 2015. 

”skratt-tårarna rinner” Aftonbladet
"Genial” "Roligare kan det nästan inte bli". DN

Läs mer

Kravaller på Götgatan

Ett nyskrivet drama om kravallerna på Götgatan 1948, som lika gärna kan handla om vår egen tid.

"Underhållande politisk satir" SvD
"Unga Dramaten förnekar sig inte – oavvisliga sanningar i het förpackning." DN
"Premiärföreställningen fick stående ovationer – och det är den värd" Kulturbloggen

Läs mer

Unga Dramaten kan inte sitta still!

Efter att i fem år bedrivit en mycket framgångsrik och växande verksamhet på Elverket har Unga Dramaten flyttat hem igen. Nu har Unga Dramaten en ny central plats inne i teaterhuset på Nybroplan. Våra nya scener för barn och unga är Målarsalen och Tornrummet.

Agneta Ehrensvärd får kritikerpris

Unga Dramatens konstnärliga ledare Agneta Ehrensvärd får kritikerpris av Svenska Teaterkritikers Förening. 

"...för att hon med engagemang och lyhörd nyfikenhet har brutit ny mark för Unga Dramaten. Genom möten mellan vitt skilda konstnärskap har hon gett utrymme för oförutsägbar och nyskapande teater under året."

Hon är även aktuell som regissör med föreställningen H20