Unga Dramaten

Unga Dramatens föreställningar riktar sig till en ung publik (från 5 år och uppåt), ända upp till ung vuxen ålder. Vi arbetar i huvudsak med nyskriven svensk dramatik, men gör också klassiker i nytolkning. Ställer oss ständigt frågor om vad som rör sig inne i unga människors huvuden: hur ser deras drömmar ut, deras längtan och visioner? Vad oroar dem och vad roar? Vi ställer frågor om identitet, genus och familjen. Ständigt på jakt efter nya berättelser som gestaltar vår tid.

 

Liv Strömquist tänker på dig!

Roliga och feministiska publiksuccén Liv Strömquist tänker på dig! fortsätter spela under hösten. Nu har vi gjort salongen större och släppt nya biljetter.

Läs mer

Kicktorsken

Kicktorsken är en smärtsam, sylvass och humoristisk berättelse av och med Alexander Salzberger, inspirerad av hans egen uppväxt med missbrukande föräldrar. Föreställningen hade urpremiär på Backa Teater i Göteborg i november 2012, där den gjorde stor succé.

Läs mer

Hans och Greta

Höstens stora barnproduktion på Unga Dramaten blir Hans och Greta i en ny, osentimental, rolig och lite läskig version av Martina Montelius. Från sju år. Premiär 17 oktober

Läs mer

Liv Strömquist pratar med dig!

Kritikerna hyllar den, publiken älskar den - hör Liv Strömquist berätta om succéföreställningen Liv Strömquist tänker på dig! i Dramatens podcast. 

Fler podcasts

Den svenska demokratins historia – klassrumsteater för förstagångsväljarna!

I ett unikt samarbete mellan Unga Dramaten, Uppsala stadsteater, Västmanlands teater och Riksteatern tar det fria scenkonstkollektivet Troja fram en föreställning som spelas i klassrummet för förstagångsväljarna.

Läs mer

Unga Dramaten under We Are Sthlm

Vad gör man om man glömmer en replik? Hur gör man en peruk? Träffa de som jobbar på teatern och fråga allt du vill veta! Dessutom kan du designa din egen tygkasse, tävla om biljetter och få en låtsastatuering.

12-16 augusti i Kungsträdgården