Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Sven-Bertil Taube: Så länge skutan kan gå

Om uppsättningen

Datum: 20, 21 december 2017
Plats: Stora scenen
Speltid: Cirka 2 timmar, inklusive paus

"När Sven-Bertil plockar fram stråk av svärta och med kittlande nerv berättande sjunger 'Balladen om briggen Blue Bird of Hull' som en skräckhistoria med lätt skrovlig röst, är han som bäst." DN

Läs mer

Sven-Bertil Taube sjunger Evert Taube! 

Så länge skutan kan gå heter såväl det kommande albumet som den konsertserie med Evert Taubes verk som Sven-Bertil Taube kommer att framföra på Stora scenen i december. Det blir en kärleksfull och poetisk hyllning till Evert Taube.

2014 och 2015 gav Sven-Bertil Taube en rad utsålda konserter på Dramaten med namnet En hommage till vänner, som baserades på albumet Hommage. Den kritikerrosade skivan, med sånger och dikter från bland andra Lars Forssell, Olle Adolphson, Ulf Björlin och Carl Fredrik Reuterswärd, följdes upp av en Hommage vol 2 och 2016 återvände Sven-Bertil Taube till teatern med en intim konsertserie tillsammans med Peter Nordahl på flygel. Nu kommer han äntligen tillbaks, nu med sin fars visor och dikter.

Sven-Bertil Taube har en lång karriär som vissångare och skådespelare bakom sig och är en av Sveriges mest folkkära artister. Mellan 1960 och 1971 gjorde Sven-Bertil Taube över 30 roller på Dramaten.

Peter Nordahl är verksam som dirigent, kompositör och skivproducent där hans senaste alster Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl blivit enormt uppmärksammat. Nyligen fick Peter ett SKAPs arrangörspris med motiveringen: "Kunglig hovleverantör av arrangemang. Hans orkestrala fusion av jazz och pop har skapat en egen konstform."

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Det finns inga kommande föreställningar

Medverkande

Medverkande

Sven-Bertil Taube

Flygel

Peter Nordahl

Bilder från uppsättningen