Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

De langerhanska öarnaav Susanne Ringell

Om uppsättningen

Premär: 9 december, Lilla scenen
Speltid: Cirka 1 timme och 10, utan paus

"Öppet för egen tolkning." Vasabladet
"Nostalginivåer, minnesförlust och systerskap." Ny tid
"Absurda djup" Turun Sanomat
"Klockriketeaterns poetiska urpremiär flirtar åt klassiker – systrarna längtar inte till Moskva, utan till öarna, öarna, öarna!" Helsingin Sanomat
"Systrar som samverkar." Svenska Yle
"De langerhanska öarna av Susanne Ringell är en gåtfull liten pjäs." HBL

Läs mer

Ett gästspel från Klockriketeatern i Finland med Stina Ekblad och Ylva Ekblad i rollerna! Nyskriven finländsk dramatik på svenska, som tar upp existentiella frågor i en enaktare. Texten är skriven med systrarna Ekblad i åtanke.

I pjäsen möter vi två systrar i ett hotellrum. De har varandra, men det är också det enda de verkar ha och vara säkra på.

Pjäsens bärande tema är förlust, förlust av mening och sammanhang. Tonen är poetisk, ofta vemodig men också halsbrytande associativ och respektlös i förhållande till givna sanningar och konvenansens regler. Systrarna vill inte vara papegojor, de säger sig hellre utbyta tankar än åsikter, hellre samtala än diskutera. De kämpar. De längtar, de försöker bryta sig ut. Deras saknad och längtan är besläktad med den som ofta finns i Tjechovs pjäser, som de också berör, säger dramatikern Susanne Ringell.

De langerhanska öarna är ett inre poetiskt – och politiskt – drama.

Premiären ägde rum den 27 september i Louhisalen, därefter har uppsättningen varit på turné med föreställningar på Wasa Teater, Åbo svenska teater, Nationalteatern i Helsingfors och nu på Dramaten i Stockholm.

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Det finns inga kommande föreställningar

Regi

Ulrika Bengts

Scenografi

Katrin Brännström

Kostym

Linn Wara

Ljusdesign

Mari Agge

Musik

Peter Hägerstrand

Bakom kulisserna

Samtal – De langerhanska öarna

Stanna kvar en stund efter föreställningen och ta del av ett samtal om De langerhanska öarna. Möt skådespelarna Stina och Ylva Ekblad samt pjäsens författare Susanne Ringell och regissör Ulrika Bengts. Moderator: Seppo Laukkanen.

9 december kl. 21.20, Lilla scenen. Fri entré (även för de utan biljetter)