Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Dramatens bokcirkel

Dramatens bokcirkel

Läs mer

Kom till Paulikafét och samtala om såväl klassiker som nyutgivna verk. Dramatens dramaturger leder samtalen. Under våren arrangeras fyra cirklar.

Tjechov

Vårens första bokcirkel ägnas Anton Tjechov – just nu på Stora scenen med pjäsen Ivanov. Men Tjechov är inte bara en stor dramatiker, utan också hyllad för sina många noveller och korta berättelser. Kom med i bokcirkeln och läs Tre kortromaner (utgiven på förlaget Modernista) – eller låna någon av alla utgivna samlingar på biblioteket. Cirkelledare är Magnus Florin.

22 januari, kl 15:00 – 16.00

Tove Jansson

Vi läser Tove Jansson, just nu aktuell på Unga Dramaten med Filifjonkan som trodde på katastrofer. Välj någon av hennes böcker och samtala i vår cirkel! Varför inte Sommarboken, en av Tove Janssons mest älskade böcker? Eller kanske Resa med lätt bagage? Eller Meddelande? Står de redan i din bokhylla? Se annars i bokhandeln eller låna på biblioteket! Cirkelledare är Unga Dramatens dramaturg Anna Berg.

19 mars kl 15.00 – 16.00

Lars Norén

Lars Norén är aktuell på Dramaten med sin nya pjäs Stilla liv, med premiär på Elverket den 18 mars regisserad av honom själv. Hans dramatik står ofta på Dramatens repertoar, men vår bokcirkel samlas runt den nya prosaboken Efterlämnat (Albert Bonniers förlag). En bok med många meningar, men helt utan skiljetecken – inga kommatecken, inga punkter.

”Är det här en del av mina minnen Har jag redan börjat skriva på dem Eller förbereder jag mig bara står så att säga i startgroparna Hur långt har jag kommit Jag skämtar inte Jag har inte bett om frihet Jag vill bara att de skall lämna mig ifred Jag har inga egna saker att ta med mig De ville att jag skulle ta emot en plastpåse där de hade lagt de kläder som jag bar när jag kom dit fjorton år gammal Det måste ha varit sommar då". Cirkelledare är Magnus Florin.

9 april kl 15.00 – 16.00


Presenteras av Dramaten&

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Biljetterna släpps kl 12.