Kärleken kommer att skilja oss åtav Joy Division i översättning av Sara Stridsberg

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Nypremiär: 5 maj 2016, Elverket
Speltid: ca 1 timme, ingen paus

"Skaffa dig en biljett till denna magiska föreställning. Se den! Se den! Se den!" Teaterstockholm.se
"Låtarna framförs i följd som en konsert, men befolkas av aviga figurer som man till slut får lika svårt att skiljas från som karaktärerna i en bra roman." DN
"Tonbruket ger musiken tyngd och driv" Svd

Upplev Joy Divisions musik som en levande musikvideo. Sju av bandets låtar, översatta till svenska av författaren Sara Stridsberg, framförs och gestaltas på scen i en livemusikföreställning. 

Läs mer

Grammisbelönade bandet Tonbruket spelar live tillsammans med skådespelarna Andreas Rothlin Svensson, Karin Bengtsson, Maia Hansson Bergqvist, Danilo Bejarano och Nina Zanjani.

Joy Division var ett av sin tids absolut mest inflytelserika band, trots att de bara hann spela in två album innan sångaren Ian Curtis tragiskt tog sitt liv 1980. Bandet har aldrig upphört att locka nya fans och deras melankoliska musik fortsätter att leva och påverka. På Dramaten hörs Joy Divisions låtar i nya arrangemang som lyfter fram melodier och texter.

Regissören Sally Palmqvist Procopé och tonsättaren Stefan Johansson har arbetat tillsammans i flera uppsättningar tidigare, nu senast med Hans och Greta på Elverket 2014.

Sara Stridsberg, författare och dramatiker, har uppmärksammats för pjäser som Valerie Solanas ska bli president i Amerika, Medealand och Dissekering av ett snöfall. Hon är också aktuell med romanen Beckomberga. Ode till min familj. Hon har belönats med bland andra De Nios vinterpris, Doblougska priset från Svenska Akademien och tidningen Vi:s litteraturpris.

Tonbruket består av Dan Berglund, Martin Hederos, Ola Hultgren och Johan Lindström. Bandet belönades med en Grammis för "Årets jazz" vid Grammisgalan 2014.

I föreställningen förekommer stroboskopljus, rök från rökmaskin och stark ljudvolym.

Biljetter

Idé och koncept

Sally Palmquist Procopé, Mats Sahlström, Stefan Johansson

Scenografi

Mats Sahlström

Peruk och Mask:

Josefine Larsen

Ljussättare

Patrick Angestav

Musikaliskt arrangemang

Stefan Johansson

Musiker

Tonbruket: Johan Lindström, Martin Hederos, Dan Berglund, Ola Hultgren

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna


Spellista: låtar som tolkas i föreställningen