Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst.

 

Scenkonst

Nico - Sphinx of Ice

Nico - Sphinx of Ice

Nico var supermodellen som blev Andy Warhols musa och sångerska i Velvet Underground. I Nico - Sphinx of Ice gestaltar Fanny Risberg den ikoniska sångerskan i en föreställning där musik, performance och videokonst möts. Premiär 20 mars.

Läs mer
I shall not be entirely forgotten

I shall not be entirely forgotten

En interaktiv soundwalkupplevelse för 12 personer, där minnen återskapas framför dina ögon. Premiär 28 mars.

Läs mer

Större än någonsin - Spoken Word är tillbaka

Vårens tema är klass, nationalism och kärlek. Poeter, skådespelare och DJ:s samsas om scenen. Här finns inget rätt eller fel, inga bestämda ramar - bara verbala käftsmällar! Nu på större scen efter stort publiktryck.

Läs mer

Konserter

Winhill/Losehill på Stora scenen

Det hyllade Umeåbandet återvänder till Dramaten och premiärspelar musik från det kommande albumet som släpps senare under året.
Stora scenen, 5 maj.

Läs mer

Ladies First

Ladies First är en hiphopkonsert med fokus på en ny våg av kvinnliga rappare, med Linda Pira i spetsen. Konserten bygger vidare på låten Knäpper mina Fingrar (Remix) och på scenen ser vi Linda Pira, Kumba, Rosh, Cleo, Sep, Vanessa Falk, Rawda, Julia Spada och Joy.
Stora scenen, 19 maj.

Läs mer

Aktuellt nedslag

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har under året fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Nu har Dramaten bjudit in landets länsteatrar för att medverka i en föreställning med röster från hela landet.

Läs mer

Samtal om nationalism

Samtal om nationalism med Alexandra Pascalidou, Helle Klein, Andreas Johansson Heinö och Henrik Berggren. Moderator Cecilia Garme.

Fler podcasts

Nationalismens apostlar - Vid det svarta vattnet

Den 3 mars 2014 bjöd Dramaten& in till en högaktuell temakväll om nationalism. Föreställningen Nationalismens apostlar, av dramatikerna Lucas Svensson, Christian Lollike, Mads Madsen och Kristian Lykkeslett Strømskag, gavs samtidigt i tre länder. Här kan du se den svenska föreställningen Vid det svarta vattnet av Lucas Svensson i regi av Annika Silkeberg.

Läs mer

temaguidningar

Harriet Bosse

Aktörer från förr - röster och porträtt

Möt några av Dramatens mest legendariska skådespelare under en inspirerande vandring med Dramatens arkiv- och bibliotekschef Dag Kronlund, som med hjälp av husets konstverk och inspelade röster gläntar på dörren till det förflutna.

23 feb, 16 mars, 13 april kl 13.00-14.15

Biljetter

Ny europeisk dramatik

Podcast: Samtal med rumänska dramatikerna Gianina Cărbunariu och Alina Nelega

Lyssna på två av Rumäniens mest omtalade dramatiker i ett samtal med Marc Matthiesen. Inspelat den 9 april 2014.

Serien Ny europeisk dramatik bjuder sedan 2010 in samtidsdramatiker för ett fördjupat samtal om teatern och scenkonstens roll i dagens Europa.

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.