Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Läs mer om Dramaten&. 

Scenkonst

Dramaten& Spoken word

Dramaten& Spoken word

Kärlekshistorien mellan Dramatens publik och konstformen spoken word har vuxit och vuxit, från den blygsamma starten på Lejonkulan till en utsåld föreställning på Stora scenen med en kavalkad av poeter. Därefter koncenterades Dramaten& Spoken word till ett mer intimt format: Lilla scenen och ett färre antal poeter som får större utrymme var och en.

Läs mer

Konserter

Elias

Elias

För två år sedan klev artisten Elias fram på den svenska och internationella musikscenen med debutsingeln Revolution, en låt som fångade både lyssnares och kritikers hjärtan. I oktober kommer hans debutalbum och den första konserten med det nya materialet ges på Dramatens stora scen.

Läs mer

Läsningar, möten, introduktioner och samtal

Ord & ton

Ord & ton

Lunchpoesi & livemusik i ny regi!

Från jojk till Cleo, från Lasse Lucidor till Erik Lundin, från Svea Kristina Frisch till Athena Farrokhzad. Ord & ton undersöker under hösten temat Sverige, Sverige fosterland. Skådespelare ur Dramatens ensemble läser poesi och inbjudna gäster svarar för musiken.

Läs mer
Dramatens bokcirkel

Dramatens bokcirkel

Kom till Paulikafét och diskutera böcker med oss! Vi dricker te (eller kaffe), äter scones, diskuterar boken och lyssnar till en skådespelare som läser utvalda stycken. 

Läs mer
Introduktioner och samtal

Introduktioner och samtal

Vill du veta mer om dina favoritföreställningar? Våra introduktioner och samtal är enkla vägar till fördjupande kunskap om pjäserna – direkt från regissörer, skådespelare och dramaturger.

Sorgpodden – Suzanne Osten

Lyssna på Sorgpodden med Suzanne Osten från 9 maj här! Sorgpodden, ett initiativ av Kristian Ramírez, är en plats där folk kan prata om sorg. En plats där andras berättelser kan inge tröst och hopp för den som sörjer, men också mod åt de som står bredvid.

Lyssna på fler Sorgpoddar här

@dramatenoch

Mer från Dramaten&

Spelkultur och kulturspel

Ett samtal om tv- och dataspel, teater och film – och om vad de olika kulturformerna kan lära av varandra.

Gäster: Min-Jung Jonsson, Kreativ utvecklingschef på Tekniska museet, Susanne Möller, spelkritiker, Jasmine Idrake, VD Playcentric Industries & Institute, Josef Fares, filmregissör och spelutvecklare och David Fukamachi Regnfors, skådespelare.

Spoken word

Här är ett smakprov på vad som kan föväntas ses och höras på Spoken word. Fler filmer finns att se på Dramaten Play.

Se fler filmer
Introduktioner på Dramaten Play

Introduktioner på Dramaten Play

Vill du veta mer? I samband med vissa föreställningar ges introduktioner av dramaturger eller regissörer. 

Se introduktionerna här

Provokatören på Kulturfestivalen

Inspelat under Kulturfestivalen 2015 i Stockholm.

Om Dramaten&

 
Scenkonst

Dramaten& bjuder regelbundet in kreatörer från andra verksamheter för att skapa möten som utmanar och utvidgar vår uppfattning om scenkonst. Resultatet kan bli performance, installationer, interaktiva ljudvandringar och mycket mer.

Konserter

I samarbete med Luger arrangerar Dramaten& konserter med aktuella artister. På Stora scenen har bland andra Rufus Wainwright, Seinabo Sey, Kleerup, Lykke Li, Jens Lekman, Deportees, Teddybears, First Aid Kit och Säkert! spelat. I salongen finns drygt 700 sittplatser. I Lejonkulan presenterar vi mindre, intima konserter för 60 personer. Där har bland andra Winhill/Losehill, Niki and the Dove, Anna von Hausswolff spelat, och Jenny Wilson med flera dj:at i baren innan dessa exklusiva spelningar. Se tidigare konserter

Aktuella nedslag

Dramaten är inte bara en teater, utan också en mötesplats och arena för det offentliga samtalet. Under ett aktuellt nedslag dyker Dramaten& ner i en samhällsfråga och belyser den med sceniska gestaltningar, samtal och debatter. Se tidigare nedslag

 
Introduktioner

Kom en stund innan och få reda på lite mer. Dramatens introduktioner ges en halvtimma före föreställningens början på utvalda datum. Du guidas genom pjäsen av en av teaterns dramaturger. Datum för introduktionerna återfinns i kalendariet samt på den sida där pjäsen presenteras. Introduktionerna ges i den foajé som ligger i anslutning till respektive scen. Foajéerna har servering av dryck och lättare förtäring. Fri entré.

Samtal

Stanna efter föreställningen och ställ frågor till regissören eller skådespelarna. Samtalen är öppna för alla som har sett föreställningen och äger rum i salongen. Fri entré.

Temaguidningar

Följ med på tematiska vandringar i Dramatenhuset. Lyssna till forna tiders skådespelarröster, gå en kostymvandring eller lär dig mer om husets unika konstverk. Turerna inleds i stora entrén och tar cirka en timme.

Nobelläsning

Dramaten hyllar traditionsenligt nobelpristagare i litteratur med ett evenemang på Stora scenen. Se tidigare nobelläsningar