Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst.

 

Scenkonst

Nico - Sphinx of Ice

Nico - Sphinx of Ice

Nico var supermodellen som blev Andy Warhols musa och sångerska i Velvet Underground. I Nico - Sphinx of Ice gestaltar Fanny Risberg den ikoniska sångerskan i en föreställning där musik, performance och videokonst möts.

Läs mer

Spoken word på Stora scenen

Poeter, rappare, skådespelare, musiker – alla har något att säga. Efter att ha fyllt Lejonkulan, Målarsalen och senast Lilla scenen är det dags för Spoken word att inta Stora scenen.

Läs mer
I shall not be entirely forgotten

I shall not be entirely forgotten

En interaktiv soundwalkupplevelse för 12 personer, där minnen återskapas framför dina ögon. Med instruktioner i hörlurar rör du dig runt i Dramatens lokaler och genom dina rörelser är du med och skapar handlingen. 

Läs mer

Konserter

Ladies First

Den 19 maj gick utsålda hiphopkonserten Ladies First av stapeln på Dramaten, med fokus på en ny våg av kvinnliga rappare med Linda Pira i spetsen. Konserten byggde vidare på låten Knäpper mina Fingrar (Remix) och på scenen medverkade Linda Pira, Kumba, Rosh, Cleo, Sep, Rawda, Julia Spada, Joy, Sabina Ddumba, Vanessa Falk, Rev Poetry, Stor och Dani M. I ryggen hade de DJ Salla och Masse/The Salazar Brothers, samt The Royal Nelson Orchestra.

Läs mer

Aktuellt nedslag

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har under året fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Nu har Dramaten bjudit in landets länsteatrar för att medverka i en föreställning med röster från hela landet.

Läs mer

Solidaritet

Temakväll om solidaritet den 13 oktober. Med gästspel, samtal och kommentarer om det nyligen genomförda riksdagsvalet. Vad är egentligen en solidarisk handling? Och när riskerar den att bli osolidarisk? 

Läs mer

Nationalismens apostlar - Vid det svarta vattnet

Den 3 mars 2014 bjöd Dramaten& in till en högaktuell temakväll om nationalism. Föreställningen Nationalismens apostlar, av dramatikerna Lucas Svensson, Christian Lollike, Mads Madsen och Kristian Lykkeslett Strømskag, gavs samtidigt i tre länder. Här kan du se den svenska föreställningen Vid det svarta vattnet av Lucas Svensson i regi av Annika Silkeberg.

Läs mer

Samtal om nationalism

Samtal om nationalism med Alexandra Pascalidou, Helle Klein, Andreas Johansson Heinö och Henrik Berggren. Moderator Cecilia Garme.

Fler podcasts

Ny europeisk dramatik

Podcast: Samtal med rumänska dramatikerna Gianina Cărbunariu och Alina Nelega

Lyssna på två av Rumäniens mest omtalade dramatiker i ett samtal med Marc Matthiesen. Inspelat den 9 april 2014.

Serien Ny europeisk dramatik bjuder sedan 2010 in samtidsdramatiker för ett fördjupat samtal om teatern och scenkonstens roll i dagens Europa.

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.