Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Läs mer om Dramaten&

Scenkonst

Dramaten& Spoken word

Dramaten& Spoken word

Kärlekshistorien mellan Dramatens publik och konstformen spoken word har vuxit och vuxit, från den blygsamma starten på Lejonkulan till en utsåld föreställning på Stora scenen med en kavalkad av poeter. Därefter koncenterades Dramaten& Spoken word till ett mer intimt format: Lilla scenen och ett färre antal poeter som får större utrymme var och en.

Läs mer
Wild minds

Wild minds

Dagdrömmar sägs kunna hjälpa oss att lösa problem och förlösa vår kreativitet. Men vad händer om fantasin helt och hållet tar över våra liv? 

Wild Minds är en dokumentär performance där vi möter fyra personer besatta av sina dagdrömmar.

Läs mer

Aktuella nedslag och teman

Språkkafé med Internationella Bekantskaper

Språkkafé med Internationella Bekantskaper

Internationella Bekantskapers populära språkkafé kommer till Dramaten. Kom och öva på konsten att klä tankar i ord tillsammans med nästintill professionella samtalare.

Läs mer
Det levda baklänges

Det levda baklänges

Det levda baklänges handlar om asylens olika rum och om den personliga berättelsen som publiken får uppleva genom den som söker asyl. Föreställningen baseras på intervjuer och vittnesmål från män och kvinnor som sökt uppehållstillstånd i Sverige, jurister som arbetar med fallen, tolkar som översätter och handläggare på migrationsverket. Det är ett dokumentärt teaterkollage där publiken med hjälp av VR-glasögon och fysiska möten upplever föreställningen tillsammans med den vars liv skildras. 

Läs mer

Konserter

Amason och Dramaten presenterar: Djur

Amason och Dramaten presenterar: Djur

Artister från vitt skilda delar av det svenska musiklandskapet sammanstrålade med bandet Amason för en unik konsert på Dramatens stora scen den 14 november 2016. Kända och okända favoriter från pophistorien knöt an till kvällens tema: Djur. 

Läs mer
Kafkafragment

Kafkafragment

Hovsångerskan Elin Rombo och violinisten Anders Kjellberg Nilsson framför György Kurtágs fascinerande Kafkafragment, en unik och monumental utforskning av Franz Kafkas värld. Följ med på en reflekterande, dramatiskt och humoristisk resa för sång och violin komponerat av en av samtidens mest intressanta europeiska kompositörer. 

Läs mer
Konserter på Dramaten

Konserter på Dramaten

I samarbete med Luger arrangerar Dramaten& konserter med aktuella artister. På Stora scenen har bland andra Linda Pira, Rufus Wainwright, Seinabo Sey, Kleerup, Lykke Li, Jens Lekman, Deportees och Teddybears spelat.

Läsningar och möten

Nobelläsning

Nobelläsning

Dramaten hyllar traditionsenligt årets nobelpristagare i litteratur med ett evenemang på Stora scenen. Ane Brun framför Bob Dylans musik ackompanjerad av Samuel Stark. Medverkar gör Sara Danius, ständig sekreterare i Svenska Akademien. Inledning av teaterchef Eirik Stubø. Skådespelare från Dramatens ensemble framför Bob Dylans verk. 

Läs mer
Hiphoptexter med Ametist

Hiphoptexter med Ametist

En talkshow med musikjournalisten Ametist Azordegan som möter några av den svenska hiphopens främsta textförfattare – Erik Lundin (3 oktober), Silvana Imam (7 november) och Petter (5 december) – för ett samtal om hiphoptexter. 

Läs mer
Lunchpoesi & livemusik

Lunchpoesi & livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Poesi- och musikprogrammen i Lejonkulans foajé tar under hösten sin utgångspunkt i begreppen "far", "mor", "syster" och "bror", och är ett samarbete med Operan.

Se höstens program
Dramatens bokcirkel

Dramatens bokcirkel

Kom till Paulikafét och samtala om såväl klassiker som nyutgivna verk. Dramatens dramaturger, Magnus Florin och Emma Meyer Dunér leder samtalen.

Läs mer

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.

Mer från Dramaten&

Provokatören på Kulturfestivalen

Inspelat under Kulturfestivalen 2015 i Stockholm.

Patrick Modiano hyllades på Stora scenen

Dramaten hyllade traditionsenligt årets nobelpristagare 2015 i litteratur med en läsning på Stora scenen som livesändes via dramaten.se. Livesändningen går att se i efterhand.

Läs mer

Publiksamtal om Vintersolstånd - Roland Schimmelpfennig och Staffan Valdemar Holm

Samtal efter föreställning av Vintersolstånd. Tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig samtalar med regissören Staffan Valdemar Holm. På engelska.

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Den 8 september 2014 bjöd Dramaten in landets länsteatrar för att medverka i en livesänd föreställning med röster från hela landet. 

Se sändningen