Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Läs mer om Dramaten&

Scenkonst

Dramaten& Spoken word

Dramaten& Spoken word

Kärlekshistorien mellan Dramatens publik och konstformen spoken word har vuxit och vuxit, från den blygsamma starten på Lejonkulan till en utsåld föreställning på Stora scenen med en kavalkad av poeter. Därefter koncenterades Dramaten& Spoken word till ett mer intimt format: Lilla scenen och ett färre antal poeter som får större utrymme var och en.

Läs mer
Det levda baklänges

Det levda baklänges

Det levda baklänges handlar om asylens olika rum och om den personliga berättelsen som publiken får uppleva genom den som söker asyl. Föreställningen baseras på intervjuer och vittnesmål från män och kvinnor som sökt uppehållstillstånd i Sverige, jurister som arbetar med fallen, tolkar som översätter och handläggare på migrationsverket. Det är ett dokumentärt teaterkollage där publiken med hjälp av VR-glasögon och fysiska möten upplever föreställningen tillsammans med den vars liv skildras. 

Läs mer

Aktuella nedslag och teman

Språkkafé med Internationella Bekantskaper

Språkkafé med Internationella Bekantskaper

Internationella Bekantskapers populära språkkafé kommer till Dramaten. Kom och öva på konsten att klä tankar i ord tillsammans med nästintill professionella samtalare.

Språkkaféet äger rum i Målarsalens foajé vid följande tillfällen:
13/3, 27/3, 3/4, 24/4 och 22/5. 

Läs mer

Konserter

Who By Fire?

Who By Fire?

First Aid Kit och vänner: en hyllning till Leonard Cohen

Tillsammans med inbjudna gästartister och skådespelare ur Dramatens ensemble hyllar First Aid Kit sin idol Leonard Cohen med två konserter på Dramatens stora scen.

Läs mer och köp biljetter här!
Säkert! avslutar vårturné på Dramatens stora scen

Säkert! avslutar vårturné på Dramatens stora scen

Säkert! släpper nya albumet Däggdjur under våren.Annika Norlin, som står bakom artistnamnet, släppte sin svenskspråkiga debut Säkert! som ett sidoprojekt då hon redan var etablerad under namnet Hello Saferide. Säkert! blev en stor succé och 2010 släpptes uppföljaren Facit. Under våren turnerar Säkert! med den nya skivan och den enda Stockholmsspelningen äger rum på Dramaten. Det blir också den sista konserten på turnén.

Läs mer och köp biljett här!

Läsningar och möten

Lunchpoesi & livemusik

Lunchpoesi & livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Poesi- och musikprogrammen i restaurang Neondämon tar under våren sin utgångspunkt i begreppen "Till fots", "Till havs", "På spår" och "I luft", och är ett samarbete med Operan.

Se vårens program
Dramatens bokcirkel

Dramatens bokcirkel

Kom till Paulikafét och samtala om såväl klassiker som nyutgivna verk. Dramatens dramaturger leder samtalen. Under våren arrangeras fyra cirklar.

Läs mer

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.

Mer från Dramaten&

Introduktioner på Dramaten Play

Introduktioner på Dramaten Play

Vill du veta mer? I samband med vissa föreställningar ges introduktioner av dramaturger eller regissörer. 

Se introduktionerna här

Spoken word

Här är ett smakprov på vad som kan föväntas ses och höras på Spoken word. Fler filmer finns att se på Dramaten Play.

Se fler filmer

Publiksamtal om Vintersolstånd - Roland Schimmelpfennig och Staffan Valdemar Holm

Samtal efter föreställning av Vintersolstånd. Tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig samtalar med regissören Staffan Valdemar Holm. På engelska.

Provokatören på Kulturfestivalen

Inspelat under Kulturfestivalen 2015 i Stockholm.