Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Se tidigare evenemang

Scenkonst

Nico - Sphinx of Ice

Nico - Sphinx of Ice: sista föreställningarna!

Nico var supermodellen som blev Andy Warhols musa och sångerska i Velvet Underground. I Nico - Sphinx of Ice gestaltar Fanny Risberg den ikoniska sångerskan i en föreställning där musik, performance och videokonst möts.

Läs mer

Spoken word på Stora scenen

Poeter, rappare, skådespelare, musiker – alla har något att säga. Efter att ha fyllt Lejonkulan, Målarsalen och senast Lilla scenen är det dags för Spoken word att inta Stora scenen.

Läs mer
I shall not be entirely forgotten

I shall not be entirely forgotten

En interaktiv soundwalkupplevelse för 12 personer, där minnen återskapas framför dina ögon. Med instruktioner i hörlurar rör du dig runt i Dramatens lokaler och genom dina rörelser är du med och skapar handlingen. 

Läs mer

Konserter

Seinabo Sey på Stora scenen

Seinabo Sey, en av Sveriges hetaste unga artister, gör en unik spelning på Dramatens stora scen. Trots att Seinabo Sey inte har släppt mer än två singlar har hon redan gjort ett imponerande avtryck. På Dramaten bjuder Seinabo Sey på låtar från EP:n som släpps i oktober, och premiärspelar dessutom material från debutalbumet som planeras att släppas i början av 2015.

Läs mer

Ladies First

Den 19 maj gick den utsålda hiphopkonserten Ladies First av stapeln på Dramaten, med fokus på en ny våg av kvinnliga rappare med Linda Pira i spetsen.

Konserten sändes i Sveriges Radio i juli. 

Läs mer

Sång i blod

Basia Frydman tolkar sånger och texter av bland annat Lars Forssell, Léo Ferré, Jaques Prévert och Abraham Sutzkever.

Läs mer

En musikalisk hälsning från Karl-Oskar och Kristina

I Hemlängtan tar en liten ensemble ur Romeo & Julia Kören med oss på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet. Spelas i den vackra miljön i Paulicaféet.

Läs mer

Aktuella nedslag

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har under året fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Den 8 september 2014 bjöd Dramaten in landets länsteatrar för att medverka i en livesänd föreställning med röster från hela landet. 

Se sändningen

Tema solidaritet - vad är en solidarisk handling?

Temakväll om solidaritet den 13 oktober med gästspel och samtal. Vad är egentligen en solidarisk handling? Och när riskerar den att bli osolidarisk? Kvällen är en fortsättning på Dramaten&:s aktuella nedslag om ungdomsarbetslöshet, klass och nationalism.

Läs mer

Läsningar och samtal

Lunch - Poesi och Livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Höstens program utgår från de fyra elementen – jord, vatten, luft och eld. Program: Hannes Meidal och Tanja Lorentzon. Matig baguette och kaffe ingår.

Se program

Podcast: Samtal med rumänska dramatikerna Gianina Cărbunariu och Alina Nelega

Lyssna på två av Rumäniens mest omtalade dramatiker i ett samtal med Marc Matthiesen. Inspelat den 9 april 2014.

Serien Ny europeisk dramatik bjuder sedan 2010 in samtidsdramatiker för ett fördjupat samtal om teatern och scenkonstens roll i dagens Europa.

Britta G Hallqvist

En kväll med Britt G Hallqvist (1914-1997)

I år är det 100 år sedan Britt G Hallqvists födelse. Hennes stora verk som författare och översättare uppmärksammas på många sätt i hela Sverige under jubileumsåret – och Dramaten är med och hyllar hennes insatser som dramatiktolkare. Skådespelare från Dramatens ensemble framför scener från bland annat Shakespeares Hamlet, Goethes Faust och Peter Weiss Mordet på Marat. Magnus Florin presenterar.

Medverkande skådespelare: Gunnel Fred Melinda Kinnaman, Hannes Meidal, Per Svensson

2 december kl 19.00, Lejonkulans foajé
Biljetter delas ut vid dörren kl 18.15

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.