Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Läs mer om Dramaten&. 

Scenkonst

Dramaten& Spoken word

Dramaten& Spoken word

Kärlekshistorien mellan Dramatens publik och konstformen spoken word har vuxit och vuxit, från den blygsamma starten på Lejonkulan till en utsåld föreställning på Stora scenen med en kavalkad av poeter. Därefter koncenterades Dramaten& Spoken word till ett mer intimt format: Lilla scenen och ett färre antal poeter som får större utrymme var och en.

Läs mer

Konserter

Vi är alla andra

Vi är alla andra

Vi är alla andra är en intim konsert i två akter med fokus på covers. Här djupdyker Nina Persson och Martin Hederos tillsammans med skådespelare från Dramaten i andras låtskatter och livsberättelser – och ger låtarna nytt liv.

Läs mer
Who By Fire?

Who By Fire?

First Aid Kit och vänner: en hyllning till Leonard Cohen

Tillsammans med inbjudna gästartister och skådespelare ur Dramatens ensemble hyllade First Aid Kit sin idol Leonard Cohen med två konserter på Dramatens stora scen.

Läs mer

Läsningar, möten, introduktioner och samtal

Lunchpoesi & livemusik

Lunchpoesi & livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Poesi- och musikprogrammen i restaurang Neondämon tar under våren sin utgångspunkt i begreppen "Till fots", "Till havs", "På spår" och "I luft", och är ett samarbete med Operan.

Se vårens program
Introduktioner och samtal

Introduktioner och samtal

Vill du veta mer om dina favoritföreställningar? Våra introduktioner och samtal är enkla vägar till fördjupande kunskap om pjäserna – direkt från regissörer, skådespelare och dramaturger.

Se listan på introduktioner och samtal

Sorgpodden – Boel Andersson – 20 april

Lyssna på Sorgpodden med Boel Andersson från 20 april här! Sorgpodden, ett initiativ av Kristian Ramírez och Desirée Karlsson, är en plats där folk kan prata om sorg. En plats där andras berättelser kan inge tröst och hopp för den som sörjer, men också mod åt de som står bredvid.

Lyssna på fler Sorgpoddar här

Spelkultur och kulturspel

Ett samtal om tv- och dataspel, teater och film – och om vad de olika kulturformerna kan lära av varandra.

Gäster: Min-Jung Jonsson, Kreativ utvecklingschef på Tekniska museet, Susanne Möller, spelkritiker, Jasmine Idrake, VD Playcentric Industries & Institute, Josef Fares, filmregissör och spelutvecklare och David Fukamachi Regnfors, skådespelare.

Aktuella nedslag och teman

Språkkafé med Internationella Bekantskaper

Språkkafé med Internationella Bekantskaper

Internationella Bekantskapers populära språkkafé kommer till Dramaten. Kom och öva på konsten att klä tankar i ord tillsammans med nästintill professionella samtalare.

Språkkaféet äger rum i Målarsalens foajé vid följande tillfällen:
27/3, 3/4, 24/4 och 22/5. 

Läs mer

@dramatenoch

Mer från Dramaten&

Introduktioner på Dramaten Play

Introduktioner på Dramaten Play

Vill du veta mer? I samband med vissa föreställningar ges introduktioner av dramaturger eller regissörer. 

Se introduktionerna här

Spoken word

Här är ett smakprov på vad som kan föväntas ses och höras på Spoken word. Fler filmer finns att se på Dramaten Play.

Se fler filmer

Publiksamtal om Vintersolstånd - Roland Schimmelpfennig och Staffan Valdemar Holm

Samtal efter föreställning av Vintersolstånd. Tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig samtalar med regissören Staffan Valdemar Holm. På engelska.

Provokatören på Kulturfestivalen

Inspelat under Kulturfestivalen 2015 i Stockholm.

Om Dramaten&

Scenkonst

Dramaten& bjuder regelbundet in kreatörer från andra verksamheter för att skapa möten som utmanar och utvidgar vår uppfattning om scenkonst. Resultatet kan bli performance, installationer, interaktiva ljudvandringar och mycket mer.

Konserter

I samarbete med Luger arrangerar Dramaten& konserter med aktuella artister. På Stora scenen har bland andra Rufus Wainwright, Seinabo Sey, Kleerup, Lykke Li, Jens Lekman, Deportees, Teddybears, First Aid Kit och Säkert! spelat. I salongen finns drygt 700 sittplatser. I Lejonkulan presenterar vi mindre, intima konserter för 60 personer. Där har bland andra Winhill/Losehill, Niki and the Dove, Anna von Hausswolff spelat, och Jenny Wilson med flera dj:at i baren innan dessa exklusiva spelningar. Se tidigare konserter

Aktuella nedslag

Dramaten är inte bara en teater, utan också en mötesplats och arena för det offentliga samtalet. Under ett aktuellt nedslag dyker Dramaten& ner i en samhällsfråga och belyser den med sceniska gestaltningar, samtal och debatter. Se tidigare nedslag

Introduktioner

Kom en stund innan och få reda på lite mer. Dramatens introduktioner ges en halvtimma före föreställningens början på utvalda datum. Du guidas genom pjäsen av en av teaterns dramaturger. Datum för introduktionerna återfinns i kalendariet samt på den sida där pjäsen presenteras. Introduktionerna ges i den foajé som ligger i anslutning till respektive scen. Foajéerna har servering av dryck och lättare förtäring. Fri entré.

Samtal

Stanna efter föreställningen och ställ frågor till regissören eller skådespelarna. Samtalen är öppna för alla som har sett föreställningen och äger rum i salongen. Fri entré.

Temaguidningar

Följ med på tematiska vandringar i Dramatenhuset. Lyssna till forna tiders skådespelarröster, gå en kostymvandring eller lär dig mer om husets unika konstverk. Turerna inleds i stora entrén och tar cirka en timme.

Nobelläsning

Dramaten hyllar traditionsenligt nobelpristagare i litteratur med ett evenemang på Stora scenen. Se tidigare nobelläsningar