Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Läs mer om Dramaten&

Läsningar och möten

Lunchpoesi våren 2016

Lunchpoesi & livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Poesi- och musikprogrammen i Lejonkulans foajé tar under våren sin utgångspunkt i våra fem sinnen och är ett samarbete med Operan.

Se vårens program
Dramatens bokcirkel

Dramatens bokcirkel

Kom till Paulikafét och samtala om såväl klassiker som nyutgivna verk. Dramatens dramaturger, Magnus Florin och Emma Meyer Dunér leder samtalen.

Läs mer

Möt Svetlana Aleksijevitj

Svetlana Aleksijevitj, årets nobelpristagare i litteratur, i ett samtal med Fredrik Wadström, journalist på Sveriges Radio. Skådespelare ur Dramatens ensemble framför valda delar av hennes verk. Tolk: Kajsa Öberg Lindsten.

Se årets Nobelläsning

Scenkonst

Den e vi

Den e vi

Bakom rubrikerna om brinnande förorter finns människor. Kom och hör verkliga berättelser på Dramaten, i samarbete med Teater Fryshuset. Texter tolkade av svenska hiphopartister med Maxida Märak, Rosh eller hiphopduon Ison & Fille live på scen. 

Läs mer
Dramaten& Spoken word

Spoken word på Dramaten

Kom och möt dagens och morgondagens poeter! Här möts rappare, skådespelare, spoken word-artister och musiker med det talade ordet i fokus.

Läs mer
Astroekologi

En gränsöverskridande konstupplevelse

Zooma ut och pixlarna blir stjärnor. Johannes Heldéns Astroekologi är en unik kombination av föreställning, multimedial installation, poesi, konsert och performancekonst.

Föreställningen är en gränsöverskridande konstupplevelse med animationer, poetisk uppläsning och specialskriven musik som framförs live av Wildbirds & Peacedrums och Johannes Heldén själv.

Läs mer

Kärleken kommer att skilja oss åt

Upplev Joy Divisions musik som en levande musikvideo. Sju av bandets låtar, översatta till svenska av författaren Sara Stridsberg, framförs och gestaltas på scen i en livemusikföreställning med visuella tolkningar.

Läs mer

Konserter

Middag med Shakespeare

Bordet är dukat – för dig, Shakespeare och Romeo & Julia Kören! Slå dig ned bland guld, marmor, kostymer och fiskar på silverfat. Alla sinnen blir serverade denna afton. 

Läs mer
Lindy och Orkestern

Lindy och orkestern

Extravagant, passionerat, svart humoristiskt och djupt, njutningsfullt. Lindy och Orkestern bjuder på en musikalisk famn av pärlor där gamla divor som Zarah Leander möter andalusiska flamencosångerskor från 60-talet, tidiga Disney och eget nyskrivet material. 

Lindy och Orkestern är ett helt nystartat samarbete mellan artisten och sångaren Lindy Larsson och sex musikanter.

8 och 15 april kl 20.00, Lejonkulan

Läs mer

Konserter på Dramaten

I samarbete med Luger arrangerar Dramaten& konserter med aktuella artister. På Stora scenen har bland andra Linda Pira, Rufus Wainwright, Seinabo Sey, Kleerup, Lykke Li, Jens Lekman, Deportees och Teddybears spelat.

Anna von Hausswolff på Stora scenen

Anna von Hausswolff slog igenom 2009 med en smått legendarisk spelning i Annedalskyrkan i Göteborg under Way Out West. På Dramaten uppträdde hon den 25 januari med en åtta personer stark orkester och en bombastisk ljus- och ljudshow.

Läs mer och se bilder från föreställningen

Aktuella nedslag och teman

Min flykt

Min flykt

En läsning med personliga flyktberättelser i samarbete med Sveriges Radio. Medverkar gör bland andra författaren, psykologen och förintelseöverlevaren Hédi Fried. Läsningen följs av ett samtal lett av Alexandra Pascalidou.

Läs mer

Vad är en solidarisk handling?

I P1 om solidaritet, som spelades in live inför publik på Elverket, hör du chefredaktören Mireya Echeverría Quezada, vetenskapsjournalisten Lasse Berg, filantropen och bokförläggaren Sigrid Rausing och skribenten Mustafa Can.

P1 om solidaritet är ett samarbete mellan Dramaten& och P1 Sveriges Radio, och avslutningen på Dramaten&:s satsning på temat solidaritet.

Se fler videor på temat solidaritet

Hur passar man in - och vill man det?

Se den sista delen av samtalsserien Romsk höst som sändes live och spelades in den 9 november.

Romsk höst sätter fokus på en av vår tids mest akuta frågor: romernas utsatthet i Europa. I det tredje och sista samtalet diskuteras romska och judiska erfarenheter av att leva i Sverige och världen. 

Läs mer om Romsk höst

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.

Mer från Dramaten&

Provokatören på Kulturfestivalen

Inspelat under Kulturfestivalen 2015 i Stockholm.

Patrick Modiano hyllades på Stora scenen

Dramaten hyllade traditionsenligt årets nobelpristagare 2015 i litteratur med en läsning på Stora scenen som livesändes via dramaten.se. Livesändningen går att se i efterhand.

Läs mer

Publiksamtal om Vintersolstånd - Roland Schimmelpfennig och Staffan Valdemar Holm

Samtal efter föreställning av Vintersolstånd. Tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig samtalar med regissören Staffan Valdemar Holm. På engelska.

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Den 8 september 2014 bjöd Dramaten in landets länsteatrar för att medverka i en livesänd föreställning med röster från hela landet. 

Se sändningen