Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst.

 

Scenkonst

Nico - Sphinx of Ice

Nico - Sphinx of Ice

Nico var supermodellen som blev Andy Warhols musa och sångerska i Velvet Underground. I Nico - Sphinx of Ice gestaltar Fanny Risberg den ikoniska sångerskan i en föreställning där musik, performance och videokonst möts. Premiär 20 mars.

Läs mer
I shall not be entirely forgotten

I shall not be entirely forgotten

En interaktiv soundwalkupplevelse för 12 personer, där minnen återskapas framför dina ögon. Premiär 28 mars.

Läs mer
Dramaten& Poesi i Lejonkulan

Poesi och livemusik till lunch eller efter jobbet

Vi fortsätter med de populära poesiläsningarna i Lejonkulan. I tre program som utgår från var sin färg målar vi upp stämningar, spänningar och kontraster. Premiär 13 mars.

Läs mer

Större än någonsin - Spoken Word är tillbaka

Vårens tema är klass, nationalism och kärlek. Poeter, skådespelare och DJ:s samsas om scenen. Här finns inget rätt eller fel, inga bestämda ramar - bara verbala käftsmällar! Nu på större scen efter stort publiktryck.

Läs mer

Konserter

Winhill/Losehill på Stora scenen 5 maj

Det hyllade Umeåbandet återvänder till Dramaten och premiärspelar musik från det kommande albumet.

Läs mer

Ladies First

Ladies First är en hiphopkonsert med fokus på en ny våg av kvinnliga rappare, med Linda Pira i spetsen. Konserten bygger vidare på låten Knäpper mina Fingrar (Remix) och på scenen ser vi Linda Pira, Kumba, Rosh, Cleo, Sep, Vanessa Falk, Rawda, Julia Spada och Joy.

19 maj kl 20.00, Stora scenen

Läs mer

Aktuellt nedslag

Nationalismens apostlar - röster från Danmark, Norge och Sverige

Under hösten 2013 och våren 2014 fokuserar Dramaten& på temat nationalism. Hur ser nationalismen ut i Sverige och i våra grannländer?

Läs mer

Samtal om nationalism

Samtal om nationalism med Alexandra Pascalidou, Helle Klein, Andreas Johansson Heinö och Henrik Berggren. Moderator Cecilia Garme.

Fler podcasts

Nationalismens apostlar - Vid det svarta vattnet

Den 3 mars 2014 bjöd Dramaten& in till en högaktuell temakväll om nationalism. Föreställningen Nationalismens apostlar, av dramatikerna Lucas Svensson, Christian Lollike, Mads Madsen och Kristian Lykkeslett Strømskag, gavs samtidigt i tre länder. Här kan du se den svenska föreställningen Vid det svarta vattnet av Lucas Svensson i regi av Annika Silkeberg.

Läs mer

temaguidningar

Harriet Bosse

Aktörer från förr - röster och porträtt

Möt några av Dramatens mest legendariska skådespelare under en inspirerande vandring med Dramatens arkiv- och bibliotekschef Dag Kronlund, som med hjälp av husets konstverk och inspelade röster gläntar på dörren till det förflutna.

23 feb, 16 mars, 13 april kl 13.00-14.15

Biljetter

Ny europeisk dramatik

Samtal med Gianina Cărbunariu och Alina Nelega

Möt två av Rumäniens mest omtalade dramatiker i ett samtal med Marc Matthiesen.

Serien Ny europeisk dramatik bjuder sedan 2010 in samtidsdramatiker för ett fördjupat samtal om teatern och scenkonstens roll i dagens Europa.

Fri entré. Begränsat antal platser, biljetter delas ut på plats från kl 17.15. Samtalet sker på engelska.
9 april kl 18:00-19:30, Lejonkulan

Läs mer

Dramatens podcast

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.