Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Läs mer om Dramaten&

Scenkonst

Kärleken kommer att skilja oss åt

Upplev Joy Divisions musik som en levande musikvideo. Sju av bandets låtar, översatta till svenska av författaren Sara Stridsberg, framförs och gestaltas på scen i en livemusikföreställning med visuella tolkningar.

Läs mer

Spoken word från Stora scenen

Den 8 december tog Spoken word plats på Stora scenen för första gången. Föreställnignen livesändes. Medverkade gjorde Timbuktu, Kristian Lundberg, Niklas Mesaros, Tiffany Kronlöf och många fler. Livesändningen går att se i efterhand.

Läs mer

Konserter

Mer Bruno K. Öijer!

Extra föreställning efter stort publiktryck! Svensk poesis egen rockstjärna kommer till Dramatens stora scen. Bruno K. Öijer gav nyligen ut diktsamlingen Och Natten Viskade Annabel Lee och har under hösten turnerat för fulla salonger runt om i Sverige.

Läs mer

Kleerup med gäster

Den 27 april spelar Andreas Kleerup på Dramatens stora scen. Andreas Kleerup släppte 2008 det enormt hyllade albumet Kleerup, där han samarbetade med artister som Robyn, Titiyo, Lykke Li och Marit Bergman. Aktuella gästartister för konserten presenteras senare.

Läs mer

Konsert med jj och gästande artister

Den kritikerrosade duon jj gjorde en bejublad konsert på Dramatens stora scen den 27 december, med sällskap av gästartisterna Lorentz, Yung Lean och Thaiboy Digital.

Läs mer

Seinabo Sey gjorde succé på Stora scenen

Trots att Seinabo Sey inte har släppt mer än två singlar har hon redan gjort ett imponerande avtryck. Seinabo Sey, en av Sveriges hetaste unga artister, gjorde en unik spelning på Dramatens stora scen. 

Läs mer

Aktuella nedslag

Vad är en solidarisk handling?

I P1 om solidaritet hör du chefredaktören Mireya Echeverría Quezada, vetenskapsjournalisten Lasse Berg, filantropen och bokförläggaren Sigrid Rausing och skribenten Mustafa Can.  Kvällen är ett samarbete mellan Dramaten& och P1 Sveriges Radio, och avslutningen på Dramaten&:s satsning på temat solidaritet.

Måndag 20 april kl 19.30-20.45, Elverket

Läs mer

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Den 8 september 2014 bjöd Dramaten in landets länsteatrar för att medverka i en livesänd föreställning med röster från hela landet. 

Se sändningen

Läsningar och möten

Publiksamtal om Vintersolstånd - Roland Schimmelpfennig och Staffan Valdemar Holm

Samtal efter föreställning av Vintersolstånd. Tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig samtalar med regissören Staffan Valdemar Holm. På engelska.

Panelsamtal Johanna

Samtal i Marmorfoajén (därav akustiken) efter föreställning av Johanna på Dramatens Stora scen, med dramatikern Mirja Unge, regissören Jenny Andreasson och skådespelaren Nina Zanjani. Moderator: Magnus Florin, Dramatens chefdramaturg.

Podcast: Samtal med rumänska dramatikerna Gianina Cărbunariu och Alina Nelega

Lyssna på två av Rumäniens mest omtalade dramatiker i ett samtal med Marc Matthiesen. Inspelat den 9 april 2014.

Serien Ny europeisk dramatik bjuder sedan 2010 in samtidsdramatiker för ett fördjupat samtal om teatern och scenkonstens roll i dagens Europa.

Patrick Modiano hyllades på Stora scenen

Dramaten hyllade traditionsenligt årets nobelpristagare i litteratur med en läsning på Stora scenen som livesändes via dramaten.se. Livesändningen går att se i efterhand.

Läs mer

Om du ändå hade talat, Desdemona

Vad skulle Desdemona ha sagt till Otello den sista natten om hon fått möjlighet? Skulle dramat kanske fått en annan vändning? Den tyska författaren Christine Brückner låter Desdemona träda fram i full kraft och ge sin syn på Otellos svartsjuka. Gunnel Fred, skådespelare i Dramatens ensemble, framför Desdemonas monolog. (Stina Ekblad ersätter Gunnel Fred den 18 mars och 21 mars.)

I samarbete med Operan. Starttid en timme innan föreställningen av Otello, längd 30 minuter

23, 26 april, 5 maj 2014, Guldfoajén, Operan. Fri entré

Läs mer på Operan

Lunchpoesi & livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Vårens program är ett samarbete med Kungliga Operan som står för musiken. Det utgår från djurens värld – katt, fågel, fisk och insekt. Program: Hannes Meidal. Matig baguette och kaffe ingår.

Se program

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.