Dramaten&

Dramaten& är en rubrik för konserter och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare, samhällsdebatter och ny scenkonst. Se tidigare evenemang

Scenkonst

Kärleken kommer att skilja oss åt

Upplev Joy Divisions musik som en levande musikvideo. Sju av bandets låtar, översatta till svenska av författaren Sara Stridsberg, framförs och gestaltas på scen i en livemusikföreställning med visuella tolkningar.

Läs mer

Spoken word 2014 - större än någonsin

Den 8 december tog Spoken word plats på Stora scenen för första gången. Föreställnignen livesändes. Medverkade gjorde Timbuktu, Kristian Lundberg, Niklas Mesaros, Tiffany Kronlöf och många fler. Livesändningen går att se i efterhand.

Läs mer

I shall not be entirely forgotten

I shall not be entirely forgotten var en interaktiv soundwalkupplevelse för 12 personer, där minnen återskapades framför deltagarnas ögon. 

Läs mer

Konserter

Mer Bruno K. Öijer!

Extra föreställning efter stort publiktryck! Svensk poesis egen rockstjärna kommer till Dramatens stora scen. Bruno K. Öijer gav nyligen ut diktsamlingen Och Natten Viskade Annabel Lee och har under hösten turnerat för fulla salonger runt om i Sverige.

Läs mer

Konsert med jj och gästande artister

Den kritikerrosade duon jj gjorde en bejublad konsert på Dramatens stora scen den 27 december, med sällskap av gästartisterna Lorentz, Yung Lean och Thaiboy Digital.

Läs mer

Sång i blod - nya föreställningar i januari

Basia Frydman tolkar sånger och texter av bland annat Lars Forssell, Léo Ferré, Jaques Prévert och Abraham Sutzkever. Dryck och lättare förtäring serveras i Lejonkulans foajé.

Läs mer

Seinabo Sey gjorde succé på Stora scenen

Trots att Seinabo Sey inte har släppt mer än två singlar har hon redan gjort ett imponerande avtryck. Seinabo Sey, en av Sveriges hetaste unga artister, gjorde en unik spelning på Dramatens stora scen. 

Läs mer

En musikalisk hälsning från Karl-Oskar och Kristina

I Hemlängtan tar en liten ensemble ur Romeo & Julia Kören med oss på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet. Spelas i den vackra miljön i Paulicaféet.

Läs mer

Aktuella nedslag

Jag vill leva jag vill dö i Sverige

Dramaten& har under året fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Den 8 september 2014 bjöd Dramaten in landets länsteatrar för att medverka i en livesänd föreställning med röster från hela landet. 

Se sändningen

Vad är egentligen en solidarisk handling?

Dramaten& fokuserar under hösten på temat solidaritet, med livesänd podcast, spoken word och ett gästspel av Mattias Anderssons hyllade Acts of Goodness från Backa Teater. Temat är en fortsättning på Dramaten&:s aktuella nedslag om ungdomsarbetslöshet, klass och nationalism.

Läs mer

Läsningar och samtal

Möt Roland Schimmelpfennig i samtal på Dramaten

Författaren bakom pjäsen Vintersolstånd som får urpremiär på Dramaten samtalar med regissören Staffan Valdemar Holm. Samtalet sker på engelska. Fri entré till samtalet, alla är välkomna - även utan teaterbiljett. Evenemanget är ett samarbete med Goetheinstitutet.

18 jan, 15 min efter föreställning, ca kl 18.15 Lilla scenen

Läs mer om Vintersolstånd

Patrick Modiano hyllades på Stora scenen

Dramaten hyllade traditionsenligt årets nobelpristagare i litteratur med en läsning på Stora scenen som livesändes via dramaten.se. Livesändningen går att se i efterhand.

Läs mer

Podcast: Samtal med rumänska dramatikerna Gianina Cărbunariu och Alina Nelega

Lyssna på två av Rumäniens mest omtalade dramatiker i ett samtal med Marc Matthiesen. Inspelat den 9 april 2014.

Serien Ny europeisk dramatik bjuder sedan 2010 in samtidsdramatiker för ett fördjupat samtal om teatern och scenkonstens roll i dagens Europa.

Om du ändå hade talat, Desdemona

Vad skulle Desdemona ha sagt till Otello den sista natten om hon fått möjlighet? Skulle dramat kanske fått en annan vändning? Den tyska författaren Christine Brückner låter Desdemona träda fram i full kraft och ge sin syn på Otellos svartsjuka. Gunnel Fred, skådespelare i Dramatens ensemble, framför Desdemonas monolog.

I samarbete med Operan. Starttid en timme innan föreställningen av Otello, längd 30 minuter

18, 21 mars, 23, 26 april, 5 maj 2014, Guldfoajén, Operan. Fri entré

Läs mer på Operan

Lunchpoesi & livemusik

Ta en paus med poesi på Dramaten. Vårens program är ett samarbete med Kungliga Operan som står för musiken. Det utgår från djurens värld – katt, fågel, fisk och insekt. Program: Hannes Meidal. Matig baguette och kaffe ingår.

Se program

@dramatenoch

Få våra nyhetsutskick via e-post

Vill du få information om konserter, debatter, introduktioner, ny scenkonst och annat? Klicka här för att skicka e-post till Dramaten& och ange "Önskar nyhetsutskick" i ämnesraden.