Aktuellt

Teaterkritikernas pris till Hamlet

Teaterkritikernas pris till Hamlet

Hamlet av Jens Ohlin och Hannes Meidal på Teater Galeasen, i samarbete med Dramaten, tilldelas Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris 2017! Ur motiveringen: ”Med envis vägran att förenkla skapar de högkvalitativ mardrömsteater om verkligheten.”

Läs mer
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön

2 januari 2018

4 januari 2018

5 januari 2018

6 januari 2018

7 januari 2018

23 januari 2018

27 januari 2018

28 januari 2018

30 januari 2018

31 januari 2018

Introduktioner och samtal

Introduktioner och samtal

Vill du veta mer om dina favoritföreställningar? Våra introduktioner och samtal är enkla vägar till fördjupande kunskap om och kring pjäserna – direkt från regissörer, skådespelare och dramaturger.

Se listan på samtal och introduktioner

Dramaten&

I.B. Sundström

I.B. Sundström

I.B. Sundström, aktuell med albumet I den skinande gyttjan, ger en sällsam show på Dramatens lilla scen den 24 januari. Med ett femtontal musiker – bland annat en kör, en oljefatsorkester och en bleckblåssektion – och skådespelare från Dramaten bjuder han in till sin helt egna värld.

Läs mer
Spring, Uje, spring

Spring, Uje, spring

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan Spring, Uje, spring efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom.

Läs mer

Unga Dramaten

Bråttom bråttom

Bråttom bråttom

Bråttom bråttom är en dansteaterföreställning om att vara barn när vuxna är på väg, har många måsten och tider att passa. Det finns så mycket att göra och upptäcka, men tiden räcker inte till. Man måste lägga på ett kol när man hellre vill kasta sten, sitta still och fantisera eller springa runt, runt, runt. För att inte tala om att hoppa i studsiga soffor.

Läs mer
Kras

Kras

Minicirkus om att vara rädd men att ändå försöka våga.

Akrobatik och teater i en kittlande blandning. Kras är en sinnlig föreställning som nästan ordlöst utforskar gränserna mellan rädsla och nyfikenhet, risk och möjlighet, glas och kras.

I en trapets ovanför ett hav av kristallglas är känslan av att vilja flyga större än rädslan för att falla...

Läs mer

Bakom kulisserna

En orolig roman

En orolig roman

Madeleine Gustafsson skriver om Lev Tolstojs roman Anna KareninaNär Lev Tolstoj hade avslutat sin stora roman Krig och fred år 1868 följde en lång period av rastlöshet, filosofisk läsning, stigande motvilja mot det konstnärliga skrivandet och misslyckade försök att skriva ett nytt historiskt verk, tills äntligen Anna Karenina bröt igenom och han – med många avbrott – gav sig in i denna sin andra stora roman. Motståndet märks; det är också vad som ger romanen liv.

Läs mer
Dramatens Instagram

Dramatens Instagram

Se spännande bilder från Sveriges nationalscen.

Följ Dramaten på Instagram
Kronlunds krönika

Kronlunds krönika

Dag Kronlund, Dramatens arkiv- och bibliotekschef, skriver några stycken om Dionysos.

Läs mer