Aktuellt

Fem frågor till tre komiker om humor

Fem frågor till tre komiker om humor

Vad är egentligen roligt? David Wiberg, Eric Stern och Sanna Sundqvist, aktuella med den kommande föreställningen Här kommer alla känslorna på en och samma gång, svarar på fem frågor om humor.

Läs intervjun
Svenska berättelser på scen

Svenska berättelser på scen

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas behov av att få dela med sig av sina egna berättelser. Nu flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Läs mer

Dramaten&

Dramaten& Spoken word

Dramaten& Spoken word

Se landets vassaste spoken word-poeter, spännande artister och Dramatens skådespelare i ett intimt format på Lilla scenen. Med ordet i fokus.

Läs mer

Spelkultur och kulturspel

Ett samtal om tv- och dataspel, teater och film – och om vad de olika kulturformerna kan lära av varandra.

Introduktioner och samtal

Introduktioner och samtal

Vill du veta mer om dina favoritföreställningar? Våra introduktioner och samtal är enkla vägar till fördjupande kunskap om pjäserna – direkt från regissörer, skådespelare och dramaturger.

Se listan på introduktioner och samtal

Unga Dramaten

De sista vittnena

De sista vittnena

Till sin bok De sista vittnena sökte nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj upp överlevande som var barn under Andra världskriget i dåvarande Sovjetunionen. Hon bad dem berätta om sin tid under kriget. Dessa barndomsminnen förmedlas nu till nya generationer genom några av Dramatens äldre skådespelare.

Läs mer
Bråttom bråttom

Bråttom bråttom

Bråttom bråttom är en dansteaterföreställning om att vara barn när vuxna är på väg, har många måsten och tider att passa. Det finns så mycket att göra och upptäcka, men tiden räcker inte till. Man måste lägga på ett kol när man hellre vill kasta sten, sitta still och fantisera eller springa runt, runt, runt. För att inte tala om att hoppa i studsiga soffor.

Läs mer
Det blåser på månen

Det blåser på månen

En familjeföreställning om syskonkärlek och frihetsdrömmar i skuggan av krigets allvar. Ett sagoäventyr om behovet av att få vara den du är.

Läs mer

Bakom kulisserna

"Träden är viktiga för mig"

– Barbro Lindgren i samtal med Magnus Florin

Barbro Lindgren bor på Öland sedan femton år, på gården Ugglan utanför Glömminge, en knapp mil norr om bron. Dramatens chefdramaturg Magnus Florin ringde henne för ett samtal en dag i januari – samma dag som repetitionerna inleddes på Molnens bröder.

Läs intervjun här

Dramatens Instagram

Dramatens Instagram

Se spännande bilder från Sveriges nationalscen.

Följ Dramaten på Instagram
Kronlunds krönika

Kronlunds krönika

Dag Kronlund, Dramatens arkiv- och bibliotekschef, skriver några stycken om Dramatens restauranghistoria.

Läs mer