Aktuellt

Operasång och fördjupning

Operasång och fördjupning

Kom en stund innan helgens föreställningar av Figaros bröllop och hör samtal med regissören Tobias Theorell, Kungliga Operans dramaturg Katarina Aronsson och Dramatens dramaturg Magnus Florin. Dessutom framförs arior och duetter från Mozarts opera av solister och pianist från Kungliga Operan.

Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställningar).

Läs mer
Digitalt program för en digital föreställning

Digitalt program för en digital föreställning

Nu finns programmet till The Nether tillgängligt att läsa direkt från din dator, mobil eller surfplatta. 

Till programmet

Läs mer om föreställningen

Dramaten&

Det levda baklänges

Det levda baklänges

Nypremiär för Osynliga teaterns rosade föreställning om och med Marwan Arkawi, där vi får följa hans väg från krigets Syrien till Sverige.

Läs mer
Lunchpoesi & livemusik

Lunchpoesi & livemusik

Det populära poesi- och livemusikprogrammet flyttar nu till Neondämon. Lunchpoesi och livemusik är som tidigare ett samarbete med Kungliga Operan och fokuserar under våren på temat förflyttning och flykt.

Läs mer
Introduktioner och samtal

Introduktioner och samtal

Vill du veta mer om dina favoritföreställningar? Våra introduktioner och samtal är fantastiska sätt att ta del av fördjupande kunskap om pjäserna – direkt från regissörer, skådespelare och dramaturger.

Se listan på introduktioner och samtal

Unga Dramaten

De sista vittnena

De sista vittnena

Inför sin bok De sista vittnena sökte nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj upp överlevande som var barn under Andra världskriget i dåvarande Sovjetunionen. Hon bad dem berätta om sin tid under kriget. Detta blev hundra dokumentära berättelser, barns vittnesmål, minnen av livet under kriget.

Premiär 7 april 2017, Tornrummet

Läs mer
Bråttom bråttom

Bråttom bråttom

Bråttom bråttom är en dansteaterföreställning om att vara barn när vuxna är på väg, har många måsten och tider att passa. Det finns så mycket att göra och upptäcka, men tiden räcker inte till. Man måste lägga på ett kol när man hellre vill kasta sten, sitta still och fantisera eller springa runt, runt, runt. För att inte tala om att hoppa i studsiga soffor.

Premiär 8 april 2017, Lejonkulan

Läs mer
Det blåser på månen

Det blåser på månen

En familjeföreställning om syskonkärlek och frihetsdrömmar i skuggan av krigets allvar. Ett sagoäventyr om behovet av att få vara den du är.

Läs mer

Bakom kulisserna

"Träden är viktiga för mig"

– Barbro Lindgren i samtal med Magnus Florin

Barbro Lindgren bor på Öland sedan femton år, på gården Ugglan utanför Glömminge, en knapp mil norr om bron. Dramatens chefdramaturg Magnus Florin ringde henne för ett samtal en dag i januari – samma dag som repetitionerna inleddes på Molnens bröder.

Läs intervjun här

Dramatens Instagram

Dramatens Instagram

Se spännande bilder från Sveriges nationalscen.

Följ Dramaten på Instagram
Kronlunds krönika

Kronlunds krönika

Dag Kronlund, Dramatens arkiv- och bibliotekschef, skriver om mannekängteater och en halv tavla.

Läs mer